BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Naturgas

Naturgas

Naturgas

Har du gasfyr?

Har du gasfyr?

Gasprisen er steget voldsomt som følge af krigen i Ukraine. Det er usikkert, hvordan gaspriserne udvikler sig i fremtiden. Du har sikkert overvejet at udskifte dit gasfyr med en anden form for opvarmning. Det vil koste nogle penge her og nu, men det kan formentligt hurtigt tjene sig hjem afhængigt af gaspriserne.

Se webinar til gasfyrsejere

Se webinar til gasfyrsejere

 

Spar på energien – her og nu

Spar på energien – her og nu

Der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at spare på energien. Der kan være store besparelser at hente på el- og varmeregningen, når man skruer lidt ned, bruger lidt mindre og indstiller apparaterne rigtigt. Blandt de vigtigste råd er:
Skru ned for varmen
Skru ned for varmen og indstil termostaterne ens

Hvis du skruer 2 ºC ned, kan du i et typisk hus på 130 m² spare 2.900 kr./år med de nuværende gaspriser. Sæt f.eks. termostaterne til lidt under 3. Termostater i samme rum skal indstilles ens.

Luk døren mellem varme og kolde rum
Luk døren mellem varme og kolde rum

Hold dog mindst 18 ºC i alle rum, hvor der opholder sig personer, så der ikke kommer skimmelsvamp.

Tag kortere varme bade
Tag kortere bade

Skær 2 minutter af badet. Hvis I er en familie på 4 personer, som går i bad hver dag, kan I spare ca. 4.600 kr./år.

Træk gardiner for og fra igen
Træk gardiner for og fra igen

Træk gardinerne for om aftenen, for det holder på varmen. Træk gardinerne fra om morgenen og få lys og varme ind om dagen. Luft ud i maks. 5 min. ad gangen og skru ned for varmen i god tid inden.

Hold 55 grader i din varmtvandsbeholder
Hold 55 ºC i din varmtvandsbeholder

Tjek indstillingerne på dit fyr eller varmtvandsbeholder. Sæt temperaturen på præcis 55 ºC. Det er varmt nok til at vaske op i, gøre rent med og til at bade i. Og det er nok til at holde legionella-bakterier nede.

 

Sørg for, at dit hus er klar til vinter

Sørg for, at dit hus er klar til vinter

Der er mange penge at spare ved at gøre huset klar til varmesæsonen. Nogle investeringer er dyre her og nu, men betaler sig på sigt. Tal evt. med en energirådgiver om, hvad der bedst kan betale sig.

 

Huset

Isolering af loft
Bedre isolering af loft

Har du mindre end 175 mm isolering, er det en god idé at efterisolere til 300 mm. Det sparer penge på varmeregningen og giver dig et mere behageligt indeklima.

Isolering af mur
Bedre isolering af mure

Hvis hulmuren enten ikke er isoleret, eller hvis isoleringen er faldet sammen med årene, er det en god idé at isolere den. Du får både en mindre varmeregning og et mere behageligt indeklima.

Tjek varmeanlæg og radiatorer
Tjek varmeanlæg og radiator

En radiator, der er varm foroven og kold forneden, fungerer optimalt. Den må ikke risle.

Isoler de varme rør
Isoler varme rør i kælderen

Hvis du har rør, der er varme, i et koldt rum, så put isolering på. Det er let at gøre selv.

Service på gasfyr
Få service på dit gasfyr

Når dit gasfyr fungerer optimalt, kører det så energibesparende som muligt. Sørg derfor for, at der bliver udført service på det. Hold også øje med dit gasforbrug f.eks. ved at aflæse måleren en gang om ugen og sammenligne dit gasforbrug med andre lignende husstande på SparEnergi.dk.

Supplerende varme
Overvej supplerende varme

En luft til luft-varmepumpe i stuen kan sænke gasregningen. Det samme kan solvarmeanlæg til varmt vand.

Tætningslister
Sæt tætningslister på vinduer og døre

Gå dit hus efter for utætheder – store som små.

 

Når du skal have ny varmekilde

Når du skal have ny varmekilde

Hvad koster det at skifte til en anden opvarmningsform?

I vores beregner Ny Varme kan du få et overslag, på hvad det koster for dig, og hvad du kan spare ved at skifte opvarmningsform.
Prøv Ny Varme

Slip for gebyr på afkobling

Det koster ca. 8.000 kr. at blive koblet af gasnettet (også kendt som frakobling fra gassystemet). Men med afkoblingsordningen kan du få gratis afkobling – uanset, hvilken opvarmningsform du skifter til. Puljen er årlig og tildeles efter først til mølle-princippet.

Forudsætninger for gratis afkobling:

  • Du har et gasfyr og et årlig gasforbrug mellem 100-6.000 m3
  • Der er IKKE et eller flere CVR-numre på adressen, der tilsammen har fået mere end 1.500.000 kr. (€ 200.000) i de minimis-støtte over de sidste 3 regnskabsår.

Se, hvordan du får gratis afkobling på evida.dk

Hvad kan du skifte til?

  • Hvis du kan få fjernvarmeKontakt dit lokale fjernvarmeselskab for priser på tilslutning. Der kan være fjernvarme på vej til dit område, selvom du ikke kan få det i dag.Læs mere om fjernvarme
  • Hvis fjernvarme ikke er en mulighedDu kan få tilskud til at skifte til varmepumpe eller varmepumpe på abonnement, hvis du bor i et område uden fjernvarme. Spørg din kommune, hvis du er i tvivl, om du kan få fjernvarme. Se, hvordan du får varmepumpe

Gratis rådgivning

Gratis rådgivning

Du kan kontakte vores erfarne energirådgivere. De sidder klar med gratis råd til, hvordan du skruer ned for dit energiforbrug og sparer penge. Ring eller skriv til os, hvad enten du vil høre om mulighederne for at få tilskud til energiløsninger, overvejer at skifte dit olie- eller naturgasfyr, eller noget tredje.

Kontakt rådgivningen

 

Nyhedsmail

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få spareråd direkte i indbakken.

Naturgas