BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Træpiller

Træpiller

Træpiller

Spareråd til træpillefyr

Spareråd til træpillefyr

Energikrisen kan i den grad mærkes, hvis du har træpillefyr: Priserne er tredoblet på et år. Se, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen.

Gode råd

Skru på varmevanerne

Skru på varmevanerne

Det nemmeste, du kan gøre for at spare træpiller, er at spare på varmen. Vi har samlet de bedste adfærdsråd til at spare varme.

Hold fyret godt kørende

Hold fyret godt kørende

Husk at rense fyret, hvis det ikke har selvrensning. Gerne hver uge og mindst hver 14. dag – jo oftere du gør det, jo mere varme får du ud af træpillerne. Alle fyr bør efterses af en VVS’er 1 gang om året. Her kan du også spørge, om dit fyr er for dårligt og bør skiftes ud.

Få en buffertank

Få en buffertank

En buffertank – også kendt som en akkumuleringsbeholder eller varmebuffer – giver en mere effektiv drift af særligt ældre pillefyr. Der findes forskellige typer – spørg din VVS’er, hvad der giver mening for dig.

Gør huset tæt

Gør huset tæt

Blafrende stearinlys er et sikkert tegn på træk, men du kan også miste varme uden at opdage det – f.eks. gennem brevsprækken og loftslemmen. Tag på jagt efter de små huller i dit hus med vores guide:

Pas på med andre brændsler

Pas på med andre brændsler

Det kan være fristende at fyre med noget billigere end træpiller. Vi fraråder dog dette, fordi det både kan skade fyret og give højere brandfare. Få altid efterset dit fyr af en professionel, hvis du vil skifte brændsel.

Husk sommerdrift

Husk sommerdrift

Du kan spare penge ved at sætte dit fyr på sommerdrift om sommeren. Med sommerdrift – også kendt som sommerlukning – producerer du ikke varme, når du ikke har brug for det.

Hvis du har automatisk styring:
De fleste nyere fyr sommerlukker automatisk. Tjek dine indstillinger - hvis det er indstillet, behøver du ikke foretage dig mere.

Hvis du ikke har automatisk styring:
Sluk for gamle fyr, der kører pausefyring. Ellers brænder fyret unødigt hele sommeren. Tænd i stedet for den elektriske varmtvandsbeholder. Husk at lukke for vandkredsen til fyret, når du skifter over til el. Se på manualen eller kontakt forhandleren eller et vvs-firma, hvis du er i tvivl.

 

Webinar til dig med træpillefyr

Webinar til dig med træpillefyr

Webinaret blev afholdt i december 2022.

 

Skift varmetype

Skift varmetype

Du kan spare luftforurening og bøvl ved at skifte dit træpillefyr ud med f.eks. en varmepumpe, da træpillefyr kræver meget arbejde med drift og vedligeholdelse. Måske kan du også spare penge.

Få et overslag på, om du kan spare penge med en ny varmetype i vores beregner Ny Varme.

Prøv Ny Varme-beregneren

Suppler med en anden varmekilde

Hvis du ikke kan skrotte pillefyret helt, kan du spare på træpillerne ved at supplere med f.eks. solvarme eller en luft til luft-varmepumpe, der kan dække en del af varmebehovet.

Spar med et nyt pillefyr

Du kan også spare træpiller ved at købe et nyt og mere effektivt træpillefyr.

Ifølge Teknologisk Institut er en god tommelfingerregel, at du bør overveje at skifte, hvis dit fyr er mere end 10 år gammelt og bruger mere end 4 ton træpiller om året til at opvarme et almindeligt hus.

Kan du få tilskud?

Der er en ny tilskudspulje til varmepumper på vej. Vi forventer, at den åbner i begyndelsen af 2023.

Du kan allerede nu få tilskud til varmepumpe på abonnement, når du skifter fra træpillefyr.

Træpiller